Brannstopp.org

Brennhete spilleautomater

Brann er ingenting å spøke med. Hvert år tar branner i Norge mange menneskeliv og vi burde alle gjennomføre brannøvelser hjemme med våre barn. Det er viktig at alle vet hva de skal gjøre om uhellet er ute. Nå skal det sies at vi i Norge generelt sett har meget god brannsikkerhet og det er i stor grad grunnet at vi snakker mye om det. Allerede på barneskolen lærer vi om brann og de farene som kan oppstå, og brannstasjoner over hele landet inviterer til “åpen dag” hvert eneste år med stor suksess.

Brann er ikke noe man skal spøke med og selv om det på ingen måte er vår hensikt å skremme noen, er det viktig at man tenker over farene ved brann i det daglige. Dette kan blant annet gjøres ved å spille på spilleautomater som har brann som tema. Spill som dette er en underholdene måte å sikre at vi ikke glemmer hvor alvorlig brannsikkerhet er og selv om det er et meget alvorlig tema, må det etter vår mening være lov å “spøke” med alvorlige tema så lenge det gjøres på en passende måte.

The Roasty McFry and Flame Busters

The Roasty McFry and Flame Busters er en utrolig morsom automat, som på en meget flott måte kombinerer gleden av spill med alvoret av brann. Spilleautomaten er designet som et dataspill fra tidlig 1980-tallet og det minner mye om det kjente Donkey Kong-spillet som alle hadde et forhold til på 80-tallet. Satt i en høyblokk, som passende nok er plassert over en brannstasjon, må Roasty McFry og hans Flame Busters redde dagen da hele blokken plutselig står i fyr og flammer.

Det er Thunderkick som har utviklet automaten som belønner deg med bonusspill og gratisspinn etterhvert som brannmennene klarer å slukke flammene som brer om seg i leilighetene til de mildt sagt spesielle beboerne i blokken. Her bor det nemlig en liten spåmann, en blå røykende geit, en diger ape (ikke ulik Donkey Kong) og en rekke andre fargerike personligheter. Retrostilen, som Thunderkick lykkes meget godt med, vil uten tvil appellere til alle spillere over 30 år, og alle som aldri fikk oppleve videospill før PlayStation og Xbox kom på markedet vil få seg en meget god latter når de innser hvordan vi hadde det før i tiden. Dette er en automat man må ta for det den er. Det er en hyllest til gamle dager og en flott måte å minne oss på hvor alvorlig en ekte brann kan være.

Chilli Heat

For alle som mener at man på ingen måte kan spøke med brann og de alvorlige følgene en brann kan føre med seg, skal vi også ta med Chilli Heat fra Pragmatic Play. Dette er en klassisk og enkel automat som spiller på brann på en litt annen måte. Chilli Heat er en brennhet automat som passer meget godt inn i Pragmatics økende spillbibliotek. Alle brannene her er dog ikke å finne i byggverk, men heller i munn og mage. Her spinner det nemlig tequila, tabasco, mariachi-gitarer og flammer over skjermen mens du spinner hjulene, som kan belønne deg med store gevinster.

Rent grafisk er automaten relativ enkel om man sammenligner den med andre automater fra Pragmatic Play. Her er det verken flotte 3D-effekter eller spesielt gripende animasjoner, men det betyr ikke at spillopplevelsen lider av den grunn. Grafikken er meget god og alle symbolene er fargesprakende og sylskarpe. Med mariachi-musikk i bakgrunnen og tre faste jackpotter som står i brann på toppen av hjulene, er det mye action. En spesiell re-spin-funksjon med overfylte pengesekker sørger også for at det alltid er gode muligheter for store gevinster om du spiller Chilli Heat.

Privacy Policy